16 de gener del 2011

Talles

Un dels dubtes que acostumem a tenir al comprar una gorra o barret, és la talla que tenim de cap. Per sort els fabricants de gorres i barrets tenen el tema més controlat que els d'altres peces de vestir.

Básicament la talla es correspon amb el perímetre del nostre cap, sabent-lo mesurar només ens queda saber l'equivalència entre talles segons  l'origen dels fabricants. A Europa el nombre de talla indica directament el perímetre del cap en cm, mentre que els fabricants americans fan servir un codi de xifres o lletres equivalents a la mesura del perímetre en polzades.

Com mesurar el nostre cap?

La manera més fàcil és fer-ho amb una cinta mètrica de modista, un metro de paper de l' IKEA o si no feu servir un cordill i després mire-ho amb un flexòmetre metàlic dels de fer bricolatge.

Començant pel centre del front i tenint cura de mesurar pel damunt de les celles i les orelles, doneu tota la volta, el valor indicat serà el perímetre del vostre cap.



Taula d'equivalències


2 comentaris:

Nuesa Literària ha dit...

És ben curiós això dels caps. Quan vaig ser a l'exèrcit, no trobaven gorres que m'hi capiguessin.
Suposo que de tots els perímetres possibles del cap, hem d'agafar el més gran, no?

Marc i Maria ha dit...

Hola Jeremias, per escollir la mida el millor és emprovar-se el barret o gorra i veure quin queda millor, doncs a part de la talla hi ha altres factors que fan que una peça ens escaigui.

A La casa de les boines,tenim habitualment talles del 53-54 al 61 i les americanes S, M, X i XL per algunes marques com Stetson també tenim XXL.

Gràcies per la visita