21 de març del 2010

Buscant el barret just

Els barrets poden transformar-se al llarg dels temps, però sempre hi ha una sèrie de criteris per escollir un barret que cal tenir en compte.


A l’ hora d’escollir correctament un barret cal tenir en compte una sèrie d’aspectes com són el nostre rostre, cabell, trets característics i fins hi tot la personalitat que voleu comunicar. Tot es redueix a trobar l’estil i mida justes per a nosaltres.

Les gorres i barrets es fabriquen en diferents formes i mides. Una de les coses més importants que cal recordar, és que el barret s'ha d'ajustar de forma confortable al voltant del nostre cap sense apretar ni ballar.


Combinar diferents patrons i colors ens permet canviar el nostre aspecte i intensificar el color dels ulls, i si esteu buscant reafirmar alguna cosa, el color pot tenir un paper important.

La gent amb una cara gran ha d'escollir barrets amb una corona completa i àmplia, ales planes i corbades als extrems donant la volta a tot el barret. En canvi la gent amb la cara petita ha d'escollir barrets que li allarguin la cara. Una corona completa o una ala ample fan que la cara sembli més petita; el mateix efecte fan les cintes i bandes i el doblegar l'ala cap avall.

Les cares esbeltes han de buscar barrets que escurcin l'aparença de la cara, una corona de mida mitjana i lleugerament cònica. Una ala de 10 cm és suficient per millorar aquest tipus de rostre. Si per contra tenim una cara quadrada cal escollir un barret de mitja corona o corona completa amb acabat rodó enlloc de cònic, així arrodonirem la cara; al igual que una ala ample doblegada cap amunt. Una mica d'inclinació, sense allunyar-se massa enrera també donarà aquest efecte.

Les cares fortes i pesades quasi sempre demanen un barret ben gran per tal de reduïr la seva força. La corona haurà de ser petita i la cinta estreta. El contrast entre el barret i la cinta no ha de ser massa fort, una ala mitjana corbada de forma suau o sobtada ajudarà a suavitzar la cara.


Per disimular l'efecte d'unes mandíbules prominents cal vestir-se amb un barret amb corona baixa i ala moderada doblegada, qualsevol extrem en el barret incrementarà l'efecte de les barres.

Els nassos grans acostumen a fer la cara llarga o ample, cal compensar-ho amb una corona alta amb la part davantera pinçada . Una ala estreta ajudarà a completar una proporció esbelta. Un nas xato destacarà menys amb una corona baixa i sense conicitat.


Ja per acabar, si volen reduïr l'efecte d'unes orelles grosses haurem de buscar barrets amb les ales amples, sense curvar-les deixant la corona completa i moderadament alta.