5 de desembre del 2009

Barret fort

El barret fort és un barret d'origen anglès de forma semiesfèrica i fabricat en feltre amb l'ala rodona. És un barret dur, pensat com un casc per protegir el cap dels guardaboscos anglesos dels cops de les branques quan anàven a cavall.



Va ser ideat al 1849 pel segón Comte de Leicester de Holkman i dissenyat per uns fabricants de barrets de Saint James St. anomenats Bowler, de qui va acabar prenent el nom.

Cap a finals del segle XIX va agafar volada com un punt mig entre el formal barret de copa, propi de la classe alta i el barret tou de feltre més senzill que portàven les classes mitjes més baixes.

El coneixem com el barret que porten els anglesos a la City de Londres, també és molt característic com el barret de les dones aymaras a Bolívia i Perú o com part de la indumentària de dels membres de l' ordre d' Orange a Irlanda del Nord.

A cada país ha agafat un nom diferent, a Estats Units se'l coneix com barret de derby (per E.G. Derby), a Alemanya i França com barret meló, a Italia es coneix com bombetta i a Espanya com bombín o sombrero hongo.
Fonts: Wikipedia